Informatie voor kopers

Algemene informatie over een hond aanschaffen

Wat leuk dat jullie een labradorpup in jullie gezin willen verwelkomen! Voordat je verder leest over hoe wij werken, adviseren wij je dringend om eerst de volgende pagina’s te lezen:
Hier staat namelijk veel informatie over waar je allemaal naar moet kijken bij het aanschaffen van een hond. Denk je na het lezen van dit alles nog steeds,

“Ja, ik wil echt een pup!”

dan vragen wij je een mail naar ons te sturen. Wij zullen je dan een vragenlijst sturen waarin wij wat algemene informatie kunnen verzamelen. Vanaf dat moment gaan wij verder met het samen kijken of wij in ons nest een geschikte pup voor je hebben..

Hoe werken wij

Nadat wij je informatie hebben ontvangen zullen we je eventueel uitnodigen voor een kennismakingsgesprek, waarin wij elkaar leren kennen. Ook kun je dan kennis komen maken met ons teefje Flora (en Ivy, haar dochter uit haar eerste nest).

Wij werken niet op basis van ‘wie het eerst komt…’, maar kijken naar de geschiktheid van de koper als eigenaar van een pup van ons. Maar ook naar de klik tussen koper, pup en fokker. Hierin staat het belang van de pup centraal. Pas als de pups geboren zijn, en wij weten hoeveel pups en van welk geslacht en kleur er zijn, nemen wij contact met je op. Als je dan akkoord gaat met het geslacht en de kleur, kom je op onze “shortlist”. Omdat er altijd een kans is dat mensen onverwachts afzeggen, hebben wij ook een “reserve-lijst”. Je hoort direct als je hierop staat en op welke plek. Ook zullen wij het laten weten als wij helaas geen pup voor je hebben. Vanaf week 2 na de geboorte, zullen we alle mensen op de shortlist meerdere gelegenheden geven om kennis te maken met de pups. Wanneer je tevreden bent met de pup(s) van je voorkeur, vragen wij een aanbetaling. Het wordt gaandeweg duidelijk wie welke pup gaat krijgen.

Na de geboorte van de pups houden we ze nog voor ongeveer 8 weken bij hun moeder, tot ze klaar zijn om met hun nieuwe eigenaren naar huis te gaan.  In die tijd werken wij aan de socialisatie van de pups en maken wij een start met zindelijkheidstraining. Ze worden door de Raad Van Beheer gechipt en er wordt een DNA-profiel afgenomen. Ze worden door de dierenarts nagekeken en krijgen hun eerste inenting.
Ook zullen we rond de 7 weken de Campbell puppytest laten uitvoeren door een bevriende hondeneigenaar. Hiermee krijgen we een beter beeld van de persoonlijkheid van de pups.
 
In de achtste week na de geboorte hebben we een afspraak met je gemaakt om met  je nieuwe pup naar huis te gaan. Wij werken met het standaard koopcontact van de NLV. Deze wordt dan ondertekend. Na bewijs van betaling krijg je het vaccinatieboekje en een registratieformulier voor de Raad van Beheer mee. Na het invullen hiervan zal je de stamboom van de Raad van Beheer thuis toegezonden krijgen. We geven je ook informatie over het registeren van je adres bij de Databank honden (de chip databank).
 
Basil Ex Domo Flora

Basil Ex Domo Flora

Verdere Informatie

Voor verdere informatie over labrador’s en honden in het algemeen kan je gebruik maken van de volgende bronnen: