Informatie voor kopers

Algemene informatie over een hond aanschaffen

Wat leuk dat u een labradorpup in uw gezin wilt verwelkomen! Voordat je verder leest over hoe wij werken, adviseren wij je dringend om eerst de volgende pagina’s te lezen:
Hier staat namelijk veel informatie over waar je allemaal naar moet kijken bij het aanschaffen van een hond. Denkt u na het lezen van dit alles nog steeds,

“Ja, ik wil echt een pup!”

dan vragen wij u een mail naar ons te sturen. Wij zullen je dan een vragenlijst sturen waarin wij wat algemene informatie kunnen verzamelen. Vanaf dat moment gaan wij verder met het samen kijken of wij in ons nest een geschikte pup voor u hebben..

Hoe werken wij

Nadat wij uw ingevulde vragenlijst hebben ontvangen zullen we u eventueel uitnodigen voor een kennismakingsgesprek, waarin
wij elkaar leren kennen. Ook kunt u dan kennis komen maken met onze teefjes Flora en Ivy (haar dochter uit haar eerste nest).

Wij.kijken naar de geschiktheid van de koper als eigenaar van een pup van ons. Ook  zoeken wij naar de klik tussen koper, pup en fokker. Hierin staat het belang van de pup centraal. Als de kennismaking wederzijds positief verlopen is, dan plaatsen wij u op onze shortlist. Pas als de pups geboren zijn, en wij weten hoeveel pups en van welk geslacht en kleur er zijn, nemen wij contact op met de mensen op de shortlist. U wordt na ongeveer 2 weken uitgenodigd om bij de pups te komen kijken. Is er dan een match en wilt u een optie op een pup dan vragen wij om de aanbetaling. Wij houden dan een pup gereserveerd voor u. Vanaf week 2 zullen we alle mensen op de shortlist meerdere gelegenheden geven om kennis te maken met de pups.  Wij vragen u na 6 weken welke pup uw voorkeur heeft. Wij hebben de afgelopen weken ook een beeld gekregen van de pups en welke het beste bij uw situatie past. Gaandeweg komt er steeds meer duidelijkheid over de definitieve keuze.

Na de geboorte van de pups houden we ze nog voor ongeveer 8 weken bij hun moeder, tot ze klaar zijn om met hun nieuwe eigenaren naar huis te gaan.  In die tijd werken wij aan de socialisatie van de pups en maken wij een start met zindelijkheidstraining. Ze worden door de Raad Van Beheer gechipt en er wordt een DNA-profiel afgenomen. Ze worden door de dierenarts nagekeken en krijgen hun eerste inenting.
Ook zullen we rond de 7 weken de Campbell puppytest laten uitvoeren door een bevriende hondeneigenaar. Hiermee krijgen we een beter beeld van de persoonlijkheid van de pups. Dit betekent voor u, dat u wat meer inzicht in het karakter van de pup krijgt.
 
In de achtste week na de geboorte hebben we een afspraak met je gemaakt om je nieuwe pup thuis te komen brengen. Wij werken met het standaard koopcontact van de NLV. Deze wordt dan ondertekend. Na bewijs van betaling krijgt u het vaccinatieboekje en een registratieformulier voor de Raad van Beheer mee. Na het invullen hiervan zal je de stamboom van de Raad van Beheer thuis toegezonden krijgen. We geven u ook informatie over het registeren van uw adres bij de Databank honden (de chip databank).
 
Eén van onze kopers
Eén van onze kopers

Verdere Informatie

Voor verdere informatie over labrador’s en honden in het algemeen kunt u gebruik maken van de volgende bronnen: