De eerste dag

Heeft u uw pup net bij de fokker opgehaald, óf is de pup net bij u gebracht door de fokker? De kans op verteringsstoornissen is de eerste dag vrij groot. Om dit risico te verkleinen geven wij u het volgende advies: Geef uw pup het eerste uur na de reis voldoende water, maar weinig voer. Doordat de pup opgewonden en moe is, kan het voer gemakkelijk verkeerd “vallen”. Ook het spijsverteringsstelsel moet eerst tot rust komen. De pup loopt dan minder kans om diarree te krijgen. Geef daarna kleine porties voer, overvoer uw jonge huisgenoot niet.

Bij een goede verzorging hoort een goede uitgebalanceerde voeding. Het overschakelen van de ene op de andere voeding kan vervelende maag-/darmstoornissen tot gevolg hebben. Neem daarom geen enkel risico en schakel geleidelijk over. Te veel voeding is net zo slecht als te weinig bouwstoffen; door een te snelle groei kunnen namelijk skeletafwijkingen ontstaan. Het is daarom raadzaam uw hond regelmatig te wegen om overgewicht te voorkomen. U wilt uw hond immers onder de beste omstandigheden laten opgroeien.

De dag dat de pup bij u in huis komt, is een dag van betekenis. Voor de pup, omdat hij zijn moeder en nestgenoten zal moeten missen/ en voor u, omdat u er een nieuwe huisgenoot bij heeft. Dit kan problemen geven voor wat betreft de voeding, de verzorging en de gezondheid.