Teven

Teven worden zoals gezegd 2 maal per jaar loops, gedurende 21 dagen. Dit kan lastig zijn bij tentoonstellingen. Ook trainingen kunnen wat problematischer zijn, omdat de meeste teven snel afgeleid zijn gedurende de loopsheid. Tijdens de loopsheid zult u de hond scherp in de gaten moeten houden, om te voorkomen dat de hond ongewenst gedekt wordt. Tegen de loopsheid zijn diverse preparaten beschikbaar, die voorkómen dat de hond drachtig kan raken. Aan deze preparaten hangen vaak meer nadelen dan voordelen. Castreren wordt door veel dierenartsen al snel voorgesteld. Doe dit echter alléén als er echt een medische noodzaak: Waarom zou je snijden in een gezond lichaam?!? Een narcose brengt óók risico’s met zich mee!

Natuurlijk kunt u de teef laten dekken en een nestje laten krijgen. Bedenk echter dat dit erg veel werk is en dat u dit verantwoord moet doen. Er zijn immers al genoeg ongewenste honden op de wereld.

Een ander punt dat bijna altijd waar is, is het feit dat teven over het algemeen iets kleiner en lichter zijn dan reuen. Reuen zijn vaak beter in hun vacht. Teven kunnen na hun loopsheid schijnzwanger worden en zijn vaak wat “bitcherig”.