24 maart. De 1e échte dag.

Flora doet het al steeds beter hoor! Ze houdt de pups héél erg goed in de gaten. Steeds als één van ons er 1  wegpakt (om te wegen oid) kijkt ze hem helemaal na.

Flora gaat nu soms al zélf in de werpkist liggen. Maar ook moeten we haar nog aansturen, alsof ze het nog een beetje eng vindt.

Flora begint nu ook zélf de pups schoon te likken.

Toen ik vanavond Flora uitliet voor haar laatste plas- en poepronde, liep ik iets langer door dan normaal. Kijken of ze tegenhield omdat ze naar huis wilde, maar dit deed ze wonderbaarlijk genoeg niet. Toen ik zei: “Nee hoor, we gaan naar huis!” rénde ze naar huis, zoals ze nog nóóít had gedaan: Op naar haar pups!!!

Ik laat Flora nu voor ’t eerst helemaal zélf de voeding regelen. (Om 0.00 uur.) Ze probeert nu met haar poot heel voorzichtig de pups bij zich te halen. Het lukt nog niet, maar het begin is er. (We helpen toch maar weer even.)

Wat leuk: als Flora de pups likt, komt er metéén plas! (Precies zoals in de boeken staat geschreven natuurlijk, maar tóch leuk om ook echt te zién dat het zo werkt.)

Naar de dierenarts: we hebben twijfel over het gehijg en gekrab en de onrust van Flora. De dierenarts checkt gelijk de pups, hebben we dat ook meteen gehad.

Toen onze poes (Donder) erbij kwam, ging hij aan de pups snuffelen en gaf ook nog kopjes! (Zo lief en leuk.) Ze lijken te worden geaccepteerd door iedereen in ons huis. Fijn!