28 juli 2020 Flora is loops!!!!!

Tóch iets eerder dan gepland is Flora loops geworden. Als alles goed gaat zal zij dan volgend weekend gedekt worden. We hebben gekozen voor de bruine reu Sem (Porthos of the Noble Falcon). Dit keer verwachten wij zwarte en bruine pups omstreeks half oktober.

“Co-owners” gezocht

Voor 2 teefjes uit dit laatste nest van Flora zoeken wij mensen die ons de gelegenheid geven in de toekomst met de pup te kunnen gaan fokken. Het lijkt op Co-ownerschap, maar het is en blijft úw hond. Zou u hier wellicht voor open staan, dan kunt u contact met ons opnemen.

Aangezien Flora 2 nestjes heeft gekregen met steeds maar één teefje, zou het kunnen dat het dit keer weer overwegend reuen zijn. In dat geval zou het dus kunnen dat er géén teefje meer vrij is, en we alleen ‘Co-owners’ zoeken voor de teef(jes).

Wat houdt het “Co-ownerschap” bij ons in:

 • Als de pup oud genoeg is om naar u toe te mogen, koopt u de pup van ons voor het volledige bedrag.
 • De pup is helemaal van u. U draagt dus zorg voor de pup qua opvoeding, eventuele cursussen, dierenartskosten, én u verzekerd de pup ook.
 • Als de pup oud genoeg is om mee te fokken (en wij komen nog steeds overeen dat wij kunnen gaan fokken met de hond), dan nemen wij de zorg én kosten vanaf het 1e onderzoek tot het nest op ons (die behoorlijk kunnen oplopen). Dit alles leggen we vast in een contract.
 • Mocht de hond helaas niet door de keuringen komen of uit de onderzoeken blijkt de hond toch niet geschikt te zijn, dan ligt het risico bij ons en eindigt het “Co-ownerschap”.
 • Als wij de hond van u lenen staat daar natuurlijk een vergoeding tegenover van €5,- per dag. Voor alle shows en onderzoeken zal dat ongeveer €30,- zijn en voor de nestperiode gaat hem om ongeveer €350,-
 • Natuurlijk mag u bij alles aanwezig zijn en bent u ook welkom tijdens de bevalling en de nestperiode.
 • Als de pups gezond het nest mogen verlaten, krijgt u ook nog een vergoeding van 5% van het verkoopbedrag per gezonde pup. Bij een zieke pup vervalt deze regeling.

Dus lijkt het u leuk om alles wat bij een nestje komt kijken van dichtbij mee te maken, zonder dat u veel tijd en geld hoeft te investeren? En komt het u goed uit als u elke paar jaar een periode heeft dat de hond uit logeren is? En woont u binnen een straal van (ongeveer) 15 kilometer? Neem dan contact met ons op.

Getagd met , ,

14 Comments on “28 juli 2020 Flora is loops!!!!!

 1. Goedemorgen,

  Wij wonen met z’n 4tjes in het dorp Nuenen, vlakbij Eindhoven. Met onze 2 jongens van 7 en 9 jaar, zijn wij gezegend met een groot grasveld, trampoline en speeltoestellen: we besteden samen dan ook veel tijd in onze tuin, of de bossen hier vlakbij.
  Wij hebben recent onze oudste kat verloren op 15 jarige leeftijd, de andere kat van 13 is nog gezellig bij ons.

  Ik heb zelf een drukke baan bij ASML, mijn vriendin werkt momenteel niet (maar werkt het liefst over een tijdje weer 2 dagen in de week). Onze jongens zitten uiteraard op de basisschool.

  Wij denken dat we een hond een erg fijn thuis kunnen bieden: veel ruimte in en rondom het huis, bijna nooit alleen, en baasjes maar vooral ook kinderen die allemaal enorme beesten liefhebbers zijn.

  Oftewel: wij hebben (zeer veel) interesse in een labrador ‘for life’ (dus niet alleen even om de corona tijd door te komen..), het liefst een bruine pup maar dit is niet het belangrijkst. U kunt mij bereiken op 0621894090.

  PS: ik ben 38 jaar, mijn vriendin 37,en onze kinderen zijn 7 en 9 jaar.

 2. Goedemorgen,graag zouden wij een puppie een goed tehuis bieden.

  Wij hebben eerder een labrador gehad,onze Sanne.halaas hebben wij haar verloren aan een tumor in haar koppie. Ze was mijn maatje en ik heb veel tijd nodig gehad om dit een plekje te kunnen geven.
  Het wordt steeds moeilijker zonder hond,ik mis het verschrikkelijk en na lang beraad toch besloten om nog 1 keer overnieuw te kunnen genieten van dit hondenbeest.
  We zijn gepensioneerd en wonen op het platteland in Noordeloos,boerderij met grote tuin erom heen.Alle tijd dus.

  Ik hoop iets van u te horen,
  Vriendelijke groet,
  Marina van Heumen,Telfnr 06-30586606

 3. Goedemiddag,
  Wat een mooie foto’s hebben jullie van Flora en haar 1e nestje!
  Wij (Roos en Renger) zouden graag in aanmerking komen voor een pup uit haar volgende nest in oktober. Bij voorkeur een bruine pup, teef of reu maakt ons eigenlijk niet uit.
  We zijn al jaren verslingerd aan labradors. Onze eerste werd 13 jaar, de tweede is nu bijna 10. We zijn actieve wandelaars/ zwemmers met onze honden.
  We zouden graag komen kennismaken.

  Vriendelijke groeten,
  Renger Dijkstra
  Roos Weber

 4. Goedemiddag, wij hebben u op 28 juni gemaild dat wij geïnteresseerd zijn in een pub. Ik zie net bij de dekberichten dat jullie in oktober pups verwachten. Wij zijn nog steeds geïnteresseerd in een pup en horen graag.

 5. Beste baasjes van Flora,
  Wat een fijn nieuws voor jullie, dat er mogelijk een nestje gaat komen van Flora, jullie lieve labrador. Het blijft natuurlijk heel spannend of Flora dit alles goed gaat doorstaan, want haar welzijn komt toch op de eerste plaats.
  Mocht dit alles het geval zijn, dat hebben wij interesse in een pup.

  Na het overlijden van Servo op 22 mei 2020, onze zwarte labrador van bijna 13 jaar oud, die we ongelofelijk missen, zijn we nu op zoek naar een labradorpup. Inmiddels is het duidelijk, dat de vraag op dit moment vele malen groter is, dan het aanbod.
  We hebben geduld en oriënteren ons op de informatie, welke geboden wordt.

  Onze wens is een zwart reutje.

  Uit de informatie hebben we kunnen opmaken, dat gezondheid en welzijn voor moederhond en pups evenals het volgen van de juiste richtlijnen, voor jullie hoog in het vaandel staan. Dat is ook voor ons heel belangrijk!

  Wij zijn woonachtig in Sint-Michielsgestel; in het bezit van een grote tuin; wonend langs de rivier ‘De Dommel’ en vlakbij de bossen op ‘Zegenwerp’.
  Wat heeft onze labrador altijd genoten van deze omgeving, waarin hij steeds naar hartelust kon zwemmen. Dat gunnen we elke hond.

  Mocht alles naar wens verlopen, dan ontvangen we van u graag een bericht.
  Vriendelijke groet.

 6. Goedemiddag,
  Wat een goed nieuws dat jullie een nestje verwachten!
  Wij zijn bij jullie kennel terecht gekomen via de website van de NLV.
  Het is duidelijk dat jullie het beste voor hebben met jullie prachtige honden! Iets wat wij ook als zeer belangrijk zien! Vandaar de interesse in een pup van Flora.

  Wij zijn Thijs en Gwendolyn. Woonachtig in Heemskerk, vlakbij bos, duin en strand en in het bezit van een fijn huis met grote tuin.

  Wij begrijpen dat de vraag naar pups erg groot is. Mocht er een plekje over zijn op de wachtlijst dan komen wij daar graag voor in aanmerking en zouden we graag kennis maken.

  Met vriendelijke groet, Thijs en Gwendolyn

 7. Oh! Wat ontzettend leuk! ? Wij zijn súper blij met onze lieve Summer uit het nestje van Ivy ? en gaan de zwangerschap van oma Flora zéker volgen! Heel veel succes allemaal! ❤️?

 8. Beste Moniek,

  We hoorden dat jullie teefje Flora loops is geworden. Gefeliciteerd!

  We zijn al een tijdje op zoek naar het beste ras voor ons gezin, ik; Willem (46) Brenda; (44) Thirza; (13) en Douwe; (11), en hebben al verschillende fokkers van andere rassen benaderd. Maar helaas zat er geen geschikte pup voor ons bij. Nu zijn we via de NLV bij jullie website aanbeland. We kunnen ons goed vinden in de manier van je werk en zijn er van overtuigd dat je veel verstand hebt van het fokken en dat je vast veel liefde in je rol als fokker hebt. Wij vroegen ons af of je nog een pup beschikbaar had voor ons gezin. We hebben lang nagedacht over het nemen van een Labrador-pup en we zouden het heel erg leuk vinden dat er een nieuw gezinslid bij komt. Natuurlijk begrijpen we dat je het druk hebt met de Corona-crisis en de vele aanvragen. Maar we zouden het erg op prijs stellen als je ons ook in aanmerking laat komen met een pup uit je nestje. Onze wens zou uitgaan naar een bruin teefje, maar tegen een reutje zouden wij absoluut ook geen nee zeggen! Een zwarte vinden wij ook leuk als er voor ons geen bruine meer bij zit. We hopen op een reactie van jou en we zouden de vragenlijst die je ons misschien gaat terugsturen met plezier beantwoorden.

  Met vriendelijke groet,
  Familie Grossouw

 9. Hallo Lisanne en Moniek,
  Wij willen nog steeds, zie onze mailuitwisseling 17-07-2020 tot met met 03-08-2020, overgaan tot het aanschaffen van een prachtige bruine labrador pup (reu).

  Met vriendelijke groeten,
  Hans en Regina

 10. Goedemorgen!
  Ook wij zouden graag in aanmerking willen komen voor een pup. Onze labrador is afgelopen februari overleden (bijna 14 jaar is ze geworden). Wij zijn een gezin van 5, 1 is uitwonend nu. Houden allemaal erg van wandelen en hebben veel zin in een nieuw harig vriendje.
  Wij hopen van u te horen,
  Met vriendelijke groet,
  Frederieke Cornet

 11. Hallo wij zijn op zoek naar een zwarte labrador pup (liefst een reu). Tot 2013 hebben we een ontzettend lieve zwarte labrador gehad. Helaas hebben we haar na 14 jaar moeten laten inslapen. Kinderen zijn nu groter ( meisjes 10 en 11) en wij vader en moeder werken allebei thuis. We hebben alle tijd om een labrador een fantastisch (t)huis te geven. We kijken er heel erg naar uit.

 12. Beste Moniek,
  Wij zijn op zoek naar een labrador pup, een teefje. Wij zijn een gezin met 3 kinderen in de leeftijd van 13-17 jaar en wonen in Vinkeveen, veel mogelijkheden om te wandelen en heel veel water in de directe omgeving.
  Wij hopen graag iets van u te horen.

  Fam. Stroet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.