Flora 3e nest dagboek dag 1 (vrij. 16-10): De laatste bevalling van Flora

Om 16.30 brak het vlies, we hebben overlegd met de dierenarts over het verdere verloop van de bevalling. Over 24 uur moet de pup er echt zijn. in de uren die volgenden gebeurde eigenlijk niet veel. Flora was soms heel even aan het graven maar verder lag ze vooral op de bankt zichzelf te likken. Vanaf 1:30 begon Flora wel een beetje mee te persen. Om 4:30 bij Flora geprobeerd om de pup te voelen maar het lukte niet. Pup niet te vinden laat staan de pup voelen bewegen dus weer overlegd met de dierenarts . Afgesproken dat we om 8:30 een keizersnede gaan laten doen. Om 730 veranderde het vocht wat Flora verloor naar oud-bloederig en raakten wij toch nog meer bezorgd. Weer de dierenarts gebeld en zij ging de operatiekamer in orde maken en iedereen waarschuwen. Om 8:15 stonden we zenuwachtig bij de Dierenarts, Flora wilde pertinent niet naar binnen en moest echt getild worden. Wij konden door Corona niet binnen wachten dus hebben in de auto gewacht. Wat duurde het lang zeg! Rond half 10 konden we niet meer wachten en is Bas binnen even gaan” plassen”. Hij kwam dansend naar buiten, “Het is een teefje en ze leeft!”. Gelukkig belde ook de dierenarts gelijk dat na een moeilijke start het nu al goed ging met moeder en kind. Om 10 uur mochten we haar ophalen. Een klein schreeuwend zwart meisje, wat waren we blij!. In een warme bak snel naar huis, gewogen (450 gram) en haar wat puppystim gegeven (dit is pasta om een pasgeboren pup colostrum, vitamines en energie te geven). Flora konden we om 12 uur ophalen. alles was prima gegaan maar omdat Flora gelijk gesteriliseerd is duurde het allemaal wat langer. Eenmaal thuis vond Flora (nog een beetje groggy van de narcose en medicijnen) het wel vreemd opeens een pup en wat een schreeuwerd. Gelukkig was het al snel weer vertrouwd en verzorgde ze de pup. Omdat de pup zo bleef piepen/kreunen hebben we 2 x de dierenarts gebeld om te vragen we moesten doen. Warm houden en heel veel aanleggen, verder was er niets aan te doen. De pup had ook een beetje geluiden bij de ademhaling maar dat kwam ook door de keizersnede. Gedurende de avond bleef het beetje hetzelfde en we zijn bij Flora gaan slapen. Om 5:30 leek de toestand van de pup minder te worden, Flora had erg gegraven en pup was onder de doeken terecht gekomen. Ze voelde slap en koel aan en wilde niet drinken. DA weer gebeld en was niets aan te doe dan aanleggen of flesje geven. Gelukkig kregen we haar toch aan de borst, liggend onder het warmtematje kwam ze weer een beetje bij.