1e informatiebrief 1e nestje Flora

Vandaag hebben we een echo laten maken bij Flora.  En… ze is zeker zwanger!!! Zoals het er nu naar uit ziet krijgt ze tussen de 4 en 6 pups. En aangezien papa en mama allebei zwart zijn en ook geel dragen, zal 25 % van de pups geel zijn. Bruin is echter uitgesloten.

Aangezien er al heel veel belangstellenden zijn, zullen wij waarschijnlijk mensen moeten teleurstellen.

Graag willen wij wat meer over onszelf en de ouder-honden vertellen. Natuurlijk willen we ook graag meer over u weten, zodat we daarna een goede match kunnen maken. Wanneer u ons en Flora wilt ontmoeten, zouden wij dat zeer op prijs stellen.

 Wij (Moniek & Lisanne) zijn vriendinnen en we hebben elkaar leren kennen op de puppy-cursus van Flora. Omdat Flora zo’n lieve, rustige, mooie hond is, hebben wij (mijn gezin) besloten dat we heel erg graag een puppy van Flora zouden willen. We beseften dat dit heel erg veel werk zou worden, zéker als je het echt heel goed wilt doen. Maar aangezien ik (Moniek) niet meer werk en Lisanne het heel erg leuk vond om mij te helpen (van begin tot eind), hebben we besloten er écht allemaal voor te gaan. Ik door heel goed voor Flora te zorgen en me te verdiepen in alle materie, mijn man door de (benodigde) shows te lopen, mijn 2 jongens (14 & 17 jaar) door zich óók heel goed in de materie te verdiepen en mee te denken, en Lisanne door heel erg goed mee te denken, mee te gaan naar alle shows/ondezoeken/etc.

Al met al denken we dat we ons heel goed hebben voorbereid en hebben gehoord dat we zéker aan alle standaarden van de NLV voldoen. Wij hebben zelfs nog méér laten onderzoeken dan voorgeschreven was.

Dit is ook de reden dat we hebben gemeend, dat onze prijs van €1.250,- heel redelijk is (zéker nu er niet zoveel pups blijken te zijn).

 Nu Flora, ons lieve labrador-teefje van 2 1/2 jaar oud.

Veel eigenschappen hebben we al verteld, daarbij is Flora ook heel makkelijk te trainen: zo blaft ze bijvoorbeeld op commando. Alle, soms vervelende onderzoeken met betrekking tot de zwangerschap onderging ze gedwee. Flora krijgt veel complimenten over haar mooie slanke uiterlijk, wel is ze vrij klein gebouwd.

Aangezien flora ons “5e gezinslid” is en binnen leeft, zult u begrijpen dat we het nestje in onze woonkamer houden.

De pups zullen door ons goed gesocialiseerd worden. Ze zullen met veel buurtkinderen (en onze familie) en ook andere dieren kennismaken. Zo denken wij dat het het beste is voor de pups, wanneer ze pas na 8 weken de moeder verlaten.

Foto’s van Flora kunt u bekijken door te klikken op de volgende link: Album Flora

 We hebben haar laten dekken door de hele mooie reu, Kyndalyn Totti (voor foto’s en info aanklikken), of eigenlijk “Jack”. Dit is één van de reuen van de kennel “JoJaMaCo’s hof” uit Opijnen. (Hij is 6 1/2 jaar en heeft al veel shows gelopen.) Een hele mooie en goede kennel van Jan Burggraaf en zijn vrouw. (Door op beide linken te klikken gaat u direct naar de website.)

De dekking is 2x gebeurd en was een mooie ervaring. Bijna volgens het boekje. Maar ja wat wil je ook, Jan heeft al 30 jaar ervaring en Jack ook de nodige jaren.

 Indien u, na dit gelezen te hebben, serieus er over denkt een pup van Flora te kopen, horen we dit graag. Ook als u tóch besluit niet met ons in zee te gaan, horen we dit graag zodat wij u van de wachtlijst kunnen halen.

Indien u nog geen informatie hebt gegeven over uw thuissituatie, zouden we dit graag nog vernemen.

 Flora zal omstreeks 23 maart bevallen. Dan zullen wij u zsm

laten weten of er een pup voor u beschikbaar is. U ontvangt dan ook direct het koopcontract, zodat u dit rustig door kunt lezen. Wanneer u akkoord gaat ontvangen wij dán graag een aanbetaling van €250,-, zodat de pup voor u gereserveerd is. Na 4 weken kunt u kennis komen maken met de pups, en kijken we samen of we een match kunnen maken met 1 van de pups.

Wanneer er geen match blijkt te zijn, krijgt u vanzelfsprekend de hele aanbetaling retour.

Foto’s van de pups zullen we toevoegen aan Flora’s album.