Ivy is bevallen (29-01-2021)

Na een lange (en slapeloze) nacht zijn er van donderdag 28 op vrijdag 29 januari 7 pups gezond en wel ter wereld gekomen. 2 witte reutjes, 2 zwarte teefjes en 3 zwarte reutjes. Ze hebben allemaal een eigen lintje gekregen en allemaal in een ander kleurtje. Ze drinken goed bij Ivy en ze kruipen al overal heen.

Rond 21:00 kreeg Ivy weeën. Na een tijdje gaat Ivy even naar buiten om haar behoefte te doen. Ze loopt naar het hondenhok en ze gaat erin zitten? Bas probeert haar eruit te krijgen, maar Ivy werpt de eerste pup in het hondenhok! Ivy gaat eruit en Bas pakt de eerste pup (23:48), een zwart teefje van 445 gram. Na 1 uur en 40 minuten (01:30) werd de tweede pup geboren, ook een zwart teefje (470 gram). 20 Minuten daarna werd de derde pup geboren om 01:51, een witte reu (447 gram). Een half uur later kwam de vierde pup, een zwart reutje van 457 gram. Daarna kwam er nog een reu (wit, maar karamelachtig) van 462 gram. Om 03:44 kwam er een zwarte reu (465 gram). Meer dan anderhalf uur later kwam er nog steeds niets, dus hebben we om 05:17 een spuit oxytocine gegeven (zorgt ervoor dat Ivy meer persweeën krijgt). Het leek niet te werken, maar om 05:54 kwam er een zwarte teef. We kregen de pup er niet uit, dus klemmen we, terwijl de placenta nog in de baarmoeder zit, de navelstreng af en knippen we hem af. Lisanne gaat snel reanimeren, Yanniek assisteert. Thirza let op Ivy voor als de placenta eruit komt. De pup zit vol met vruchtwater en is helaas dood. Tijdens het reanimeren komt de volgende pup samen met de placenta van zijn zusje eruit. De dode pup leggen we in de hoek van de werpkist (omdat Ivy niet wil dat we haar wegdoen) en we zien dat de laatste pup ook dood is. Weer starten we het reanimeren. Na 5 minuten niks, zien we het mondje van de pup bewegen en hij ademt! Hij heeft moeite met drinken, maar met wat hulp lukt het tóch!!! Het reanimeren is met succesvol geweest (05:53)! We denken dat er nog een pup komt, alleen dat bleek uiteindelijk toch niet zo.

Heel blij zijn wij met de 7 pups. Ivy blijkt ook weer een hele goede moeder te zijn, nét als bij haar 1e nestje! Ze likt de pups vaak en ook voor de dode pup was ze heel lief.

Pup 1 zwart teefje = roze lintje.

Pup 2 zwart teefje = paars lintje.

Pup 3 wit reutje = donkerblauw lintje.

Pup 4 zwart reutje = zilver/wit lintje.

Pup 5 wit reutje = rood lintje.

Pup 6 zwart reutje = groen lintje.

Pup 7 zwart reutje = lichtblauw lintje.

(Thirza)