Woensdag 10 augustus (53e dag zwanger)

Vanochtend om 9.00 was de röntgenfoto bij Ivy, bij de nieuwe dierenarts die ons bij de bevalling gaat begeleiden. Ik was toch wel een beetje nerveus merkte ik, maar wél veel minder dan bij eerdere keren;-)
Waar er op de echo 5 of 6 pups werden geteld, zag de dierenarts er nu op de foto 7!!! :o) Toen we de foto’s thuis beter konden zien, zag Lisanne er zeker 7, maar eigenlijk eerder 8. Toen Bas erbij kwam dacht hij er ook misschien 8 te zien, maar Niels zag dat dan weer niet.
Lisanne heeft de dierenarts geappt dat ziju toch écht aan 8 pups denkt, waarna de dierenarts terugbelde dat ze snapte wat Lisanne bedoelde: Ze denkt óók 8 ruggengraatjes te zien, maar telt maar 7 hoofdjes;-). Ze bood aan om, op háár kosten nóg een foto te maken. Maar dát hoeft ook weer niet…
Toen we thuis kwamen hebben we meteen de 1e reserve-koper gebeld, die zijn nét hun labrador verloren. Maar aangezien hun vorige hond uit dezelfde kennel als Flora komt, vonden ze (na lang aarzelen) het risico tóch te groot dat deze pup teveel op hun vorige hond zou lijken. Jammer, maar dan maar de 2e reserve bellen. Die is op vakantie en kan pas over 2 dagen terugbellen. Dan maar afwachten….
(Dit is wel “beter” dan wanneer je, zoals bij Lisanne, iemand moet afbellen omdat er minder pups gezien zijn dan op de echo. Maar ja, nu moeten ze ook nog éérst gezond gezond ter wereld komen;-). )

Morgen met Lisanne samen de werpkist en ren maar eens afmaken en álles klaarleggen, zodat de bevalling over een week kan beginnen……