Zondag 14 augustus (57e dag)

Vanaf vandaag zóuden de pups geboren mogen worden. Liever niet niet natuurlijk, maar ze zijn vanaf nu in ieder geval levensvatbaar.
Marley daarentegen gaat hoogst waarschijnlijk wél vandaag/vanacht bevallen.
Lily is sinds gisterenavond al bij ons, tot ná de bevalling van Marley en het weer wat rustiger is daar. Zo hoeft Lisanne niet meer met uitlaten bezig te zijn en kan ze zich concentreren op Marley.
Ik ga vandaag weer koken voor de hele bups en de laatste zaken hier thuis regelen. Want vanaf morgen zal het (hopelijk) drukker worden;-)

Ik heb sinds een paar dagen pas door dat Ivy óók het eten van Flora gedeeltelijk opeet:o) . Dat komt doordat we, als we het eten van beide honden in hun bakken hebben gedaan, weglopen naar binnen. Dit doen we altijd. Maar omdat Ivy kennelijk honger heeft, loopt ze halverwege dat ze haar éigen eten op heeft, naar de bak van Flora. En die “goedzak” van een Flora kruipt dan weg:-(. Dit zag ik pas een paar dagen geleden gebeuren en heb toen meteen ingegrepen. Vanaf nu zitten we er even bij, tot ze klaar zijn met eten. (Vandáár dat Flora de laatste dagen zo’n honger leek te hebben, dat klopte dus! “Sorry Flora!!!”)

Om ongeveer 19.30 uur vanavond begon de bevalling bij Marley écht en om ongeveer 23.00 uur was de 6e (en laatste pup er! Er waren 5 (!!!) merle pups met tan en 1 donkerbruine pup. Helaas is één merle teefje dood geboren, daar kon Lisanne (na bijna 20 minuten reanimeren) géén leven meer inkrijgen/inblazen:-( . En dat was júist het teefje wat ze zo graag wilde: rood/bruin merle met tan:o)!!! Maar goed, ze heeft nu dus 3 gezonde teefjes en 2 gezonde reutjes…
Alle informatie over de pups is te volgen op instagrampagina “marvelousbordercollies” of op de website van Lisanne “marvelousbordercollies.nl”.

Wél hebben Lisanne en ik afgesproken dat álle pups van Ivy dit keer blijven leven! (Óf is dat de goden verzoeken;-) ?