Dinsdag 11 oktober (55e dag)

De pups hadden weer erg veel gepoept náást de bak! Ze hadden zelfs het hek “verplaatst”, zodat ze ruimte hadden om uit de poep te blijven ;o) !!!

De pups hebben weer fantastisch goed gegeten, alleen Raava wilde bijna niks.

Ik had geen hulp vanochtend, dus ik zat te dubben of ik naar het bos zou gaan met Flora, Ivy én alle pups. Want dat leek me nogal wat, met poepen en plassen in de kar etc.
Tóch maar de stoute schoenen aangetrokken en gegaan! Ik heb gewacht tot de pups gingen slapen, heb toen Flora in de kar gestopt (zij kan alleen terug naast de fiets lopen), de pups snel in de kar gedaan en de tas met spullen meegenomen. Toen ben ik vertrokken, met Ivy naast de fiets.
De pups piepten wel wát, maar het ging behoorlijk goed. Ik had ze wél voor de zekerheid vastgeklikt! (Zie filmpjes.)

In de fietskar, hélemaal naar het bos…
In het bos: socialiseren met Doeke.
In het bos: spelen met elkaar.
In het bos: socialiseren met Fox.

In het bos ging het best goed, maar toen de pups verder weg wilden gaan (naar de weg toe), ben ik meer het veld op gegaan. Ik heb toen “kom hier” met Flora, Ivy én de pups geoefend. Dat deden ze al aardig goed, zo voor de eerste keer met z’n allen. Guus is wel wat eigenwijzer dat de rest: hij trekt meer z’n eigen plan. (Zie puppytest volgens mij 😉 !)

Op de terugweg sliepen de pups, terwijl Flora & Ivy renden naast de fiets: waren ze gelijk goed uitgelaten 😉 !

Eenmaal thuis, en de pups in het hok, sliepen ze heerlijk door! Gelukkig, want zo konden Niels & ik beneden even grondig opruimen. Ik kon écht even de bomen niet meer door het bos zien, overal lag “troep” in de huiskamer en het vies overal. Fijn dat Niels even kon pauzeren van z’n werk! (Dank je Niels!)

Een nieuw speeltje: een doos.
Nog meer nieuw speelgoed: een snuffelbal.

Om 13.00 heb ik de pups weer eens eten gegeven uit een eigen bakje, omdat ze nu wél weer goed eten! Het ging heel erg goed en alles was op. (En ik had het afgemeten.) (Zie filmpje.)

Tóch weer uit aparte bakjes eten.

Om 13.30 kwam Marjon weer een paar uurtjes oppassen. Ik ben daardoor helemaal bij met m’n dagboek. Dat is fijn, want ik liep voor het eerst dágen achter. En daardoor was er veel onrust bij mij ontstaan!

Om 15.15 kwamen Dari, Mirthe en Manoa al trouw langs. En aangezien om 15.30 niet méér kids zich meldden, had ik weer niet genoeg wandelkids. Jammer. We hebben 2 pups in de fietskar gedaan en zijn met de andere 4 aan de riem gaan wandelen.

Toen we op de Uilenkamp waren, kwamen er opeens wél meer kids (en de moeder van Joep)! En Lisanne kwam ook nog even. Ze voelde zich wel “leeg” zonder pups, dat zag je 🙁 .

Weer thuis hebben de pups lang geslapen.
Om 18.00 ging het eten er niet zo goed in. Zoë at zelfs helemaal niks! Maar ja, geeft niks.
Vrij snel daarna gingen de pups al weer slaspen, ook weer redelijk lang. (19.15)

Om 19.30 kwamen Damian & Michelle. Ze hebben opgepast (én geknuffeld). Zo konden wij iets voor onszelf doen.
Toen Damian & Michelle weg waren, bleven de pups erg lang wakker. Om 22.15 heb ik ze tóch maar in de bench gedaan, want ze werden klierig en waren dúidelijk moe! 3 Pups wáren eigenlijk al aan het slapen, de 3 anderen gingen óók vrij snel daarna slapen. (Dat had ik dus eigenlijk ééŕder moeten doen ;o) !

Hè, tóch weer wel?!?
Er wordt nu ook in de ren gespeeld door Flora & Ivy!