Dag 46: 15-03-2021

De pups zijn vanochtend zó actief, niét normaal meer! Ze waren (voor het eerst) wakker van 7 uur tot 10.45. Om en om dat wel, maar toch zéér vermoeiend!!! Gelukkig kunnen we vandaag eindelijk dingen gaan doen, nu de pups hun 1e inenting hebben gehad!

We (Bas en ik) zijn dan ook om 12 uur naar het bos geweest, weer met de fietskar en Ivy naast de fiets. Daar hebben we afgesproken met wat wandelvrienden, die ook een lieve hond hebben, Laïka. (Zo hebben zij óók meteen de pups gezien;-) #corona.) Wat was het leuk en wat hebben de pups genoten! Ze hebben behoorlijk wat andere honden gezien. (Zie filmpjes in de groepsapp.) Sommige pups (met name Oranjetje) wilden echt al mee stoeien met de grote honden;-) Blauwtje was zéér onderzoekend, hij liep zelfs naar het water! (Waar ik exprés een eindje vandaan ben gaan zitten!)

Voor het eerst in de fietskar naar het bos… (deel 1)
… voor het eerst in de fietskar naar het bos. (deel 2)

Roodtje wordt nu, in vergelijking met de andere pups, écht een beer. Het is écht al een heel hondje!

Om 15.45 voor het eerst met de pup-knuffel-groep gaan wandelen naar de Uilenkamp. Ze waren er bijna allemaal: Yanniek, Milou, Nynke, Mirthe, Dari, Julia, Jasmijn, Eline (en Joris), Marith, Diede, Lanthe en Mathijs én dan nog een pupkopers-familie met 2 kids. Het was weer ouderwets gezellig. Eerst uitgelegd hoe ze moeten wandelen met de pups (nooit de pups met je meetrekken, etc.), maar de meeste kids wisten dat natuurlijk wel van de vorige keer/keren.
De pups liepen bijna allemaal erg goed mee, zo voor de 1e keer aan de lijn. Behalve Witje, die vond het echt heel erg spannend. Hij bleef in het begin alleen maar zitten, maar naderhand ging het volgens mij beter en op de Uilenkamp speelde hij lekker mee!
We eindigden, net als de andere jaren met wat te drinken in de tuin! (Zie dagvlog.)

Paarsjes neus was echt dik vandaag. De dierenarts gebeld, vanavond om 20.00 uur langskomen. Ging heel erg goed, is ontstoken, maar kan niet gehecht worden. Antibiotica gekregen en zalf. Ze heeft zich heel erg goed gehouden! (Zie filmpje.)