Donderdag 18 augustus (1e dag)

Thirza heeft vanacht op de bank geslapen, zo kon ik mooi in mijn eigen bed slapen. Wat is Thirza toch een topper:-) !!!
Om 6 uur belt Thirza me dat de temperatuur nu écht is gedaald naar 36,2. Ik ga nu bij Ivy liggen, zodat Thirza op zolder kan gaan slapen!
Om 8.15 breken de vliezen: ik bel Lisanne en Yanniek, Niels maakt Bas wakker en ik Thirza. Laat maar komen….

Om 10.17 wordt de 1e pup geboren, op de bank nog wel. (Dit wordt Witje). (Lisanne zei al: “Alle eerste pups worden op de bank geboren!”) Ivy wilde écht niet meer in de ren blijven. (Zie video.)

De 1e pup wordt geboren om 10.17: een zwarte reu.
Ondertussen worden er beschuit met muisjes gegeten bij de familie Vijn-Gelinck.

Om 11.40 hebben we het idee dat Ivy moet plassen. Bas en ik lopen, met Ivy aan de lijn, naar de straat. Ze wil écht niet in de tuin plassen :o) !!! Als ze in de plashouding gaat zitten, zie ik dat het tóch niet de plashouding is. Al snel zie ik dat de volgende pup eraan komt! Snel haalt Bas de pup, hij had natuurlijk wél doeken bij zich. (We trekken wat bekijks! Buurvrouw Monique staat toevallig buiten en haalt snel Lisanne. Een wit teefje, en ze leeft!!! (Dit wordt Fuchiaatje). Een andere buurvrouw komt met de auto langs en kijkt haar ogen uit;-) (Zie video.)

De 2e pup is (buiten!!!) geboren: een wit teefje.
Witje en Fuchiaatje.

Om 14.14 is een zwart teefje geboren!!! (Dit wordt Licht blauwtje) Yesssss, zegt Lisanne (want IK wil heel graag een zwart teefje houden). Na het persen kwam deze pup eigenlijk best snel :o) ! Maar we hebben wél lang moeten wachten tot er weer persweeën kwamen zeg! Hopelijk (voor voorál Ivy) gaat het nu wat sneller!

De 3e pup is geboren: een zwart teefje! Dat wilden we zó graag!!! (We gaan een zwart teefje houden!)

En dán (om 16.04)…….
komt er een dood wit reutje. Hoewel Bas álles heeft gedaan om het reutje te redden (ik heb zelfs Alexandra, de nieuwe dierenarts, gebeld.), lukte het tóch niet om hem tot leven te blazen. Na 20 minuten gaven we het, met veel verdriet, op 🙁 !!!

De 4e pup is helaas dood ter wereld gekomen
Ivy neemt afscheid van haar overleden pup
Het overleden witte reutje.

Omdat om ongeveer 17 uur de persweeën echt níét vorderen, begin ík (hardop) na te denken over een keizersnee. (Ik bel weer met de dierenarts om te vragen over een eventuele keizersnee. Als het nu niét snel gaat, dan moeten we bellen dat we eraan komen…..) Lisanne vindt dat ik me rustig moet houden en Bas ook. Maar (voor mijn gevoel kort daarna) hoor ik Lisanne met Niels over de voor- en nadelen van een keizersnee praten. Niet lang daarna komt Lisanne bij me, en hebben we géén hoop meer dat het zónder kan:-(
Om ongeveer 17 uur hadden we al spullen ingepakt voor áls we naar de dierenarts zouden moeten. Om ongeveer 17.35 pakken we snel de laatste spullen in die we nodig hebben (Bas moet zelfs z’n schoenen nog aandoen :o) ) en “racen” naar de dierenarts.
Wanneer we om 17.47 aankomen bij de dierenarts is er nog een patiënt binnen :o) . Ik snap niét dat ze ons niet vóór laten gaan: “Dit is toch een spoedgeval!?! :o) Ook in de kamer van de dierenarts stress ik dat ze op moeten schieten, waarop de dierenarts me even (lief) “op m’n plek zet”!
Na Ivy klaargemaakt te hebben voor de operatie (naaldje hier, slangetje daar, intuberen), gaat Ivy om 18.01 naar de operatiekamer. We hopen zó dat alles goed zal gaan!!! “Het zal een kwartiertje duren voordat de 1e pup komt en die moeten jullie dan aannemen en verzorgen.” Zegt de dierenarts…
En inderdaad, om precies 18.16 wordt het 5e pupje geboren: wéér en wit reutje, en hij leeft!!! (Dit wordt Zwartje.) Bas en Lisanne verzorgen de pup, waarna ik de pup op schoot krijg. (O ja, en de andere 3 pups liggen in een warme tas naast me. Die hebben we voor de zekerheid meegnomen.)

De laatste 3 pups komen via een keizersnede


Om 18.24 komt de 6e pup: nóg een wit reutje, ook déze leeft!!! (Dit wordt Donker blauwtje.) (Deze lag in stuit, dusss…) Bas en Lisanne verzorgen de pup weer, maar ze zijn nog niet klaar of…
Om 18.28 komt de laatste pup: nóg een zwart teefje!!! (Dit wordt Roodtje.) Dát is me een felle!!!
Om 18.35 overlegt de dierenarts kort met me vanuit de operatiekamer. Ze adviseerd me om Ivy inderdaad gelijk te laten steriliseren. “Alle vertrouwen in je, doe maar gauw!” Zeg ik. De operatie verloopt goed, maar bij het dichtmaken van de buik blijkt er een interne bloeding te zijn :o) !!! En net op dát moment moeten Lisanne en ik naar huis met de pups, omdat ze écht honger beginnen te krijgen. (Roodtje zuigt zowat Lisanne haar vinger eraf;-) ) Snel rácen we weer naar huis, waar Lisanne collostrumpoeder ophaalt thuis, zij met Yanniek en Thirza alle pups de fles geven en Niels en ik weer heel snel naar de dierenarts rijden!
Dan vraagt Bas aan de dierenarts of hij de baarmoeder mag zien. We krijgen een emmer met daarin de baarmoeder en de placenta’s erin. We krijgen enige uitleg over waar wat gezeten heeft en gaan al filmend op onderzoek uit. Dit filmpje zetten we maar niét op de website;-)
Om 20.25 komt Ivy uit de narcose en het is toch écht wel schrikken om haar zo te zien. Wát zijn we blij en dankbaar dat ze er weer/nog is!!!!!
Nadat de dierenarts en assistente de boel schoon hebben gemaakt, en Ivy weer behoorlijk bij is, geeft ze nog enige uitleg waar we op moeten letten en beantwoord ze ál onze vragen.
Blij en opgelucht vertrekken we weer naar huis.

Ivy en alle pups zijn weer thuis, en iedereen kan uitrusten.

Thuis hebben Lisanne, Yanniek en Thirza al ( zoals de traditie inmiddels is) een film gekeken en pizza’s gegeten, o ja, én M&M’s gegeten! Wij sluiten aan en doen ons verhaal.
Inmiddels is ook de moeder van Thirza gekomen (Brenda) om met mij de nacht door te komen. Zij heeft een verpleegkundige achtergrond en had al eens aangeboden om, als het nodig zou zijn, te komen helpen. En omdat Lisanne natuurlijk naar haar éigen pups moest, was het wel érg fijn dat Brenda erbij was.
Nog even een korte update naar iedereen die zo had meegeleefd gestuurd. Het was zo lang stil….