Zondag 21 augustus (4e dag)

Ivy’s temperatuur is vanochtend 38.8, gelukkig weer redelijk normaal!

De pup zijn allemaal tussen de 11 en 18 % aangekomen, dus heel erg goed. Vannacht heeft Ivy ze dus heel goed zélf gevoed, ik heb maar 1 keer “moeten” helpen.
Niels oppert of ik niet boven kon slapen. Maar ik vind het tóch nog té spannend, zo vlak na de keizersnee. Ik doe het, denk ik, nog een paar dagen…

Toen Niels de bak verschoonde, had ik de puppy’s bij me op het matras. Toen Ivy naar me toe kwam, ging ze bij me liggen. Toen ze de pups zag, ging ze gelijk “in de houding” liggen, dus op haar zij gedraaid. Mooi hè, dit heb ik haar nog nooit zien doen!?!

Toen Ivy vanmiddag uit de bak ging lag Roodtje kennelijk aangelegd (als enige), want ze begon wérkelijk te krijsen, niet normaal meer ;o) ! Ik pakte haar even bij me, om Ivy wat rust te gunnen. Nadat ze even was gaan zoeken (naar de tepel van haar moeder natuurlijk), hoorde ik haar sabbelen. Wat bleek nou, ze was gaan zuigen in mijn hals, en ik voelde niet eens wat ;o) !!! En het mooiste was dat ik niet eens echt iets voelde…..

Dari kwam vandaag langs om te vragen wanneer we het overleden pupje zouden gaan begraven. Dit had hij al een paar keer gevraagd. Hij is onze ALLER trouwste “puppyknuffelkind” (10 jaar) uit de buurt, en hij is er al vanaf nestje één bij. Álle pupkopers van elk nestje kennen hem, van filmpjes of omdat hij gewoon heel veel helpt!
We hebben gezegd dat we hem om 16 uur zouden begraven. Prompt stond hij om kwart voor 4 op de stoep! Eerst hebben we het pupje bekeken, er over gepraat, aangeraakt en grapjes gemaakt. Hij vond het heel erg interessant en mocht alles vragen wat hij nog wilde weten. Ik hoorde achteraf van z’n moeder. Daarna had hij “de belangrijke taak” om aan te wijzen waar onze Lily lag, het overleden pupje van Flora’s laatste nestje.
Het was heel erg mooi om zo afscheid te nemen van het pupje!!

Wat bijzonder zeg, dat na 3 dagen het roze van de pup nog zwart wordt…
Dari helpt mee de doodgeboren pup te begraven.

Ivy komt sinds vandaag steeds voor langere tijd uit de bench. Lekker voor haar, dan heeft ze even rust! Én dan kan ze ook weer socialiseren met Flora! (Niels vindt trouwens dat ik dit in de gaten moet houden, omdat dit vroeg is ivm andere nestjes…)

Toen ik vanmiddag met Ivy naar Flora liep, wilde ze niet ééns (zoals ze andere jaren altijd wél deed) eigenlijk diréct terug naar huis! (Zou het dan óók wennen voor haar, na een aantal nestjes?;-)

Dagvlog 4