Dinsdag 23 augustus (6e dag)

Vannacht tóch al boven geslapen! Met de pups ging het goed, Ivy doet het goed, we hebben de kist tóch weer vlak gemaakt (zodat de pups geen “heuveltje” meer op hoeven), dus ik vertrouwde de boel wel. Ik had écht behoefte aan een goede nacht slaap! Én ik had natuurlijk de camera (op hard) aanstaan.
Het is heel erg goed gegaan, hoewel Niels en ik wél 2x (om 2 uur en om 6 uur) wakker zijn geworden. Maar volgens ons was dat meer omdat we moesten plassen, dan iets anders. We hébben de pups wel gehoord, maar niét heel erg.
Niels stond om 7.30 op en zou mij wakker maken als hij naar beneden zou gaan. Maar omdat hij erg langzaam opstond, én omdat Ivy en de pups zich rustig hielden, heb ik zelfs “uitgeslapen” tot 8.45. Héérlijk!!!
Terwijl Niels benden Flora en Ivy eten gaf en ging ontbijten, ben ik snel naar Lisanne gefietst om haar te helpen wegen en foto’s te maken. Die pups zijn óók al zulke woelwaters, dus dat is echt een werkje voor 2!
Snel weer naar huis gefietst om mijn eigen pups te wegen en foto’s te maken, terwijl Lisanne dan weer Flora meenam naar het bos. (We lijken wel een geöliede machine 😉 !!!)

Toen Lisanne in het bos was, belde ze me, of ik wist dat Flora vandaag jatig is: Oeps, vergeten :o) !!!!!

De pups zijn weer goed aangekomen. Hoewel Licht blauwtje en Witje echt wel minder aangekomen zijn dan de rest, maak ik me tóch niet zoveel zorgen. Licht blauwtje was gisteren wél behoorlijk aangekomen en is gewoon wat kleiner dan de rest. Ik zal wél proberen haar vandaag wat meer aan te leggen, als Ivy in de bak is.

De bandjes van aantal pups (waaronder de beer Zwartje) zijn te strak en moeten we al groter maken. Wat snel!

Toen ik met Licht blauwtje aan het knuffelen was en Ivy aan mijn voeten ging liggen slapen, heb ik haar even “alleen-tijd” met mama gegeven door haar te laten drinken bij Ivy. Dat had ze wel even nodig ook. (Zie video.)

Licht blauwtje mag even alléén bij mama drinken.

Er is nog zó weinig te doen met de pups, het was weer een heerlijk relaxed dagje! (Ja, ik wéét dat dit nog maar kort duurt… 😉 ! )

Ik heb nu voor het eerst de bak in m’n eentje verschoond, terwijl Dari de pups in de gaten hield. Dat gaat dit jaar écht veel makkelijker, door het idee van Lisanne!

Dari is vandaag weer langs gekomen. Hij was het eerste “puppyknuffelkind” dat mocht langskomen, omdat hij het allertrouwste kind is! Hij mag nu ook steeds meer helpen, dus ik dénk dat hij vanaf nu dagelijks komt…;-)

Flora kwam vandaag uit zichzélf in de ren, toen Dari en ik de kist gingen verschonen. Ik had niét verwacht dat ze nú al in de ren zou komen, maar heel erg fijn dat ze het, zónder aanmoediging, uit zichzelf deed.
Ivy vond het wél spannend dat ik, ze hijgde nogal, maar het ging helemaal goed! (Zie dagvlog.)

Dagvlog 6.