Donderdag 25 augustus (8e dag)

Vandaag zijn de pups 1 WEEK !!!

Om 2 uur vannacht waren de pups weer zó onrustig, dat ik naar beneden “moest” komen om Ivy te helpen. Ze bleven weer best lang piepen, dus ik heb even geholpen met plassen… Verder heb ik redelijk goed geslapen.

Toen ik met Flora in het bos ging wandelen, heb ik de webcam aangezet. Wát een goede oppasmethode: Niels kan makkelijk onder z’n werk meekijken. ik kan onder het wandelen meekijken én de pupkopers kunnen ook een beetje een oogje in het zeil houden 😉 !
Na het wandelen kon ik zélfs nog even langs Lisanne. Flora mocht ook binnenkomen van Marley, zélfs in de ren!!! Met Lisanne nog een bestelling gedaan voor botjes en lekkers voor de pups. Je kunt het maar vast in huis hebben, biet waar 😉 .

De pups van Lisanne zijn vandaag óók erg pieperig. Ze hadden ook last van de hitte. Bij hun is de hele grote boom voor het huis weggehaald, die hield veel licht/warmte tegen :o) !!!

Je ziet (eigenlijk al sinds gisteren) dat de ooghoekjes (voorál bij de witte pups) een beetje “opener” gaan. Niet echt open, maar je begint de oogleden te zien!

Flora & Ivy zijn weer helemaal happy met elkaar!

Marjon kwam vanmiddag puppyknuffelen, zelfs vóór haar schoonzus, die een pupje van ons overneemt! Ze bood zichzelf weer aan als oppas, mócht het een keer nodig zijn, net als andere jaren.
Maar plotseling gaf Ivy midden in de kist heel erg veel over :o) !!! Gelukkig was Marjon er. Terwijl zij op de pups lette, heb ik de bak (en de ren) schoongemaakt. Toen Marjon wegging zag ze dat de schuurdeur openstond (dit had ik gedaan voor de koelte voor de honden) en dat de deksel van de frituurpan in Flora’s mand lag! Bleek dus dat Ivy behoorlijk wat van het frituurvet had gedronken :o) :o) :o) !!! Stom dus dat ik de schuurdeur open had laten staan, stom dat Ivy dat heeft opgedronken en nóg stommer dat het heel duur frituurvet was 😉 !!! Wij zeggen altijd: “Je zou die hond toch terugdoen naar de fokker!” (Maar dat zijn we natuurlijk zélf!)

Je kan de pups niét zo makkelijk knuffelen, ze wurmen zich liever weg. Dit is volgens mij écht wel anders dan andere jaren. Ik heb het idee dat de pups (door de keizersnede?) niet te weinig, maar óók niet heel veel melk binnen krijgen. Het lijkt erop dat als je een pup pakt, ookal is het ná het voeden, hij bij je gaat zoeken naar een tepel?!? (Dit gevoel heb ik trouwens al een paar dagen.)

Toen Lisanne en Yanniek met Marley en Lily langskwamen, mochten ook Marley en Lily in de ren. Ivy vond het geen enkel probleem, behálve toen Lily met haar kopen de bak ging hangen. Toén werd het Ivy even teveel, maar meer dan een snauw kreeg Lily niet hoor! Ze kennen elkaar ook zó goed! (Zie dagvlog.)

Dagvlog 8.