Maandag 12 september (26e dag)

Vanochtend wilden we niet alleen Bas z’n verjaardag vieren (met een feestelijk ontbijtje), maar ik moest óók nog Daan naar z’n stageplek brengen. Kortom, een behoorlijk druk programma. Met Lisanne geregeld dat zij met alle pups hierheen zou komen om op te passen, om 9.15. Maar dan moest wél onze werpkist weg, anders zou de ren te klein zijn. Niels en ik, als een geroutineerd stel, snel plannen hoe we het zouden aanpakken en wie wat zou doen. Zijn we midden de “verhuizing”, belt Daan op: “Ik heb Corona!” Wat nu…….?
Wij ons programma omgooien en snél voor Bas alleen een fesstelijk ontbijtje geregeld. We hebben kort rustig samen kunnen zitten, toen Lisanne eraan kwam met ál haar honden;-) .
Uiteindelijk heeft Lisanne op álle pupjes tegelijk gepast, terwijl ik met al onze 4 honden naar het bos ben gegaan om te wandelen.

Ja, dá’s ook een manier om te slapen 😉 !

De pupjeshebben best leuk met elkaar gespeeld, al zijn de pups van Marley écht nog wel groter dan die van Ivy. (Maar het wél beter dan andersom, dan waren de Labjes namelijk écht veel groter geweest dan de Borders 😉 Dus toen Oranje (weer!) op Witje ging zitten om te stoeien, hebben we Oranje van hem af gehaald!
Het is mooi en leuk om de overeenkomsten en verschillen tussen beide nestjes te zien/ontdekken. Zo zei ik vorig jaar al tegen Lisanne dat haar pups echt veel minder slapen dan de Labjes. Maar omdat mijn pups toen 6 weken ouder waren dan haar pups, konden we het niet echt goed vergelijken. Maar nu Lisanne heeft opgepast van 9.15 tot 12.30, zei ze me dat ze vond dat de Labjes zoveel meer slapen dan de Borders! De meeste Labjes waren namelijk (bijna) niet wakker geworden, alleen om te eten ;o) !
Het voeden ging vanochtend anders, want ik moest boodschappen doen terwijl Lisanne nog even kon oppassen. Lisanne geeft geen mouse meer en vond dat het zo’n troep maakt. Ik heb uitgeprobeerd om alleen maar brokjes te geven, die ik óók nog eens iets minder lang liet weken, zodat ze weer meer moesten kauwen. Het ging behoorlijk goed weer. De enkele ongeweekte brokjes die ze te pakken kregen van de pups van Marley, gingen zelfs óók al best goed! (Zie filmpjes.)

Dagvlog 26 voor de labjes, dagvlog 30 voor de borders.
Voor de eerste keer met álle pups eten!

Toen Niels en ik de ren aan het verbouwen waren vanochtend, waren alleen Roodtje en Witje wakker. En Roodtje gíng me toch tekeer en blafte enórm, écht naar ons 😉 !!!

Ik ga vanacht voor het eerst “Lisanne haar manier” van de ren in de nacht doen, ik ga het proberen!!! Vorig jaar durfde ik dit nog niet, omdat ik nog niet zéker wist of het werkte. Nu ik het vorig jaar bij Lisanne heb gezien, durf ik het aan 😉 !
Lisanne verkleint de bak nameleijk, zodat de pups alléén nog maar de volgende ruimte hebben in de nacht: de bench, de 2 plasmatten vlák voor de ren en nog maar een héél klein beetje ruimte eromheen! Zodat ze niet óveral kunnen poepen en plassen.
Ook heb ik dit jaar geen mand, of iets meer buiten de bench!

Hopen dat ze goed ÉN droog slapen vannacht…….