Donderdag 15 september (29e dag)

Vandaag zijn de pups 4 WEKEN!!!

Niels & ik worden nog een goed schoonmaakteam: we waren vanochtend wéér sneller!!!

Toen ik de pups hun geweekte brokjes in de 2 bakken gaf, ging ik me boven (in 3 minuten) aankleden. Ik dacht dat ik wel op tijd was, maar ze hadden álles al op! Dát gaat al snel!!!

Het ontwormen met Bamminth ging eigenlijk heel erg goed. Alleen Zwartje en Donkerblauwtje vonden het vies.

Ik pas vanochtend op de pups van Lisanne, dús moet de ingang van de ren worden verhoogd. De borders stappen er al gewoon overheen!!!
De borders sliepen zelfs langer dan de labjes 😉 !!! Tot nu toe heel uitzonderlijk. Maar hier is de huiskamer pikkedonker en helemaal stil, dat scheelt.

Wat doet Oranjetje metéén als ze bij ons aankomt…?

Toen Niels even in de bak oppaste, keek Oranjetje hem heel erg lang aan! “Typisch border!”, zei Niels. (Klopt dit?!)

Omdat de pups van Lisanne ook best wel lange nageltjes hebben, probeerde ik ze te knippen. Ging prima, maar ze waren wél onrustiger dan de Labjes.

Alle pups tegelijkertijd eten gegeven. In het begin kon ik ze nog best uit elkaar houden, aan het eind was het niet zo erg meer dat ze bij elkaar aten 😉 ! (Zie dagvlog.)

Dagvlog 29 voor de labjes, dagvlog 33 voor de borders. “Samen eten.”

En als toetje… drinken bij Ivy! 4 Borders en 2 labjes ;o) !!! (Wat ís het toch een lieverd hè, die Ivy!) Marley gromde de labjes eigenlijk alleen maar weg, maar haar eigen pups ook.
En wie sliepen er als eerste….. de labjes! (Zie filmpje.)

En als toetje….

Toen Lisanne haar pups op kwam halen, werden de pups nog even gevoed. En je raadt het al… veel borders bij Ivy ;o) ! Lisanne “hielp” Marley ook even met voeden, zo konden ook de labjes tenminste drinken! (Zie filmpje.)

Alle pups drinken bij “een moeder”!

Daarna zijn álle pups in de fietskar van Lisanne gestopt en naar de voortuin van Lisanne gebracht. Dat was voor het eerst voor de labjes en het paste trouuwens maar nét 😉 ! (Je zult er maar 12 hebben!) (Zie filmpje.)

Voor de labjes voor het eerst in de fietskar naar Lisanne.

Daar hebben de pups nog even gespeeld met elkaar en met de buurkids.
Wat wel leuk/mooi was, is dat Ivy even mee was gerend en dús ook even in de tuin van Lisanne was. En zónder dat iémand er erg in had stonden Alpay en Ivy naast elkaar. Hij merkte het volgens mij niet eens op, tótdat ik het zei 😉 !!!

Vandaag is voor het eerst écht de constructie toegepast van “samen fokken”:
Eerst waren alle pups bij mij voor een paar uur, zo kon Lisanne (ook voor mij) boodschappen doen. En aangezien Lisanne altijd álle koopjes bij álle winkels (heel fijn) af gaat, kost dat nogal wat tijd 😉 ! Daarna heeft ze alvast gekookt en nog wat gerommeld in huis. Daarna kwam ze dus álle pups weer ophalen en zijn de pups voor een tijdje bij haar geweest. Zo kon ik dus koken (óók alvast voor Lisanne morgen) en nog wat wassen draaien.
Dit is nu preciés wat Lisanne en ik bedoelden met “samen fokken”!!!