Donderdag 22 september (36e dag)

Vandaag zijn de pups 5 WEKEN!

De ochtendroutine was vanochtend wel heel makkelijk: 1. Ik had alles goed voorbereid. 2. Niels kwam plotseling al om 8.30 thuis! En aangezien de pups toen nog sliepen, wilde hij me wel helpen met de ochtendroutine! Top, bedankt!!!

De pups aten vanochtend trouwens niet goed en 2 pups waren slecht aangekomen! Ik heb besloten om tóch maar weer wat paté door de brokjes te doen én vanaf vandaag 4x te voeden.

Om 9.45 kwam Lisanne met haar pups. Ik paste op, zij ging wandelen met de 4 grote honden. We kennen de riedel inmiddels 😉 . (Zie filmpje.)

Dagvlog 36 voor de labjes, dagvlog 40 voor de borders.

Om 12.00 Daan van het station opgehaald, kon hij even binding krijgen met de pups. Hij gaat dit weekend zeggen wie hij graag zou willen houden. (Nou kies ik natuurlijk uiteindelijk, maar het is het idee 😉 .) Lisanne paste op de pups. Toen ik weer thuis kwam, kon Lisanne thuis het dak op. (Zo hebben we elkaar vandaag weer afgewisseld!)

Nu (15.00 uur) rustig buiten genieten terwijl ik mijn dagboek schrijf! Wát boffen wij met het weer zeg! Het is overdag in mijn tuin minimaal 20 graden! (Ik wéét in m’n achterhoofd dat dit helemaal niét goed is voor de natuur. Het is al maanden warm en heel droog. Maar voor mijn nestje komt het wel verdraaide goed uit en geniet ik er maar van! Ná half oktober mag het wat mij betreft eerst een maand regenen 😉 !) Maar ’s ochtends is het nog best wel fris.

Om 17.00 kwam Lisanne om met álle pups naar de Sperwerkamp te gaan. De labjes in mijn fietskar, de borders in de fietskar van Lisanne. Op de fiets trokken we al bekijks, laat staan op de Sperwerkamp!! Ik heb altijd gezegd dat bij ons op de Uilenkamp óók genoeg bekijks was, maar hier was het tocht écht veel meer. En inderdaad ook auto’s etc.
De pups vonden het heerlijk, het was niet spannend of niks! Wél opvallend was de labjes állemaal redelijk dicht bij de fietskarren bleven, terwijl de borders hélemaal uit hun dak gingen. Die sjeesden echt óveral naartoe. Terwijl onze borders vorig jaar meestal voorzichtiger waren dan onze labjes :o) ! Maar misschien kwam het de borders al een aantal dagen naar grasveldjes gaan 😉 . (Zie filmpje.)

Voor het eerst naar buiten op de Sperwerkamp.

Om 17.45 fietste ik weer naar huis. Onderweg kwam ik Niels tegen, die met Flora & Ivy zijn dagelijkse grote ronde door Driebergen liep. Thuis aangekomen dacht ik natuurlijk dat de pups hélemaal op zouden zijn na zo lang gespeeld te hebben, maar NIKS was minder waar 😉 ! Maar thuis gingen sommige pups (na even kort geslapen te hebben vrij snel alweer spelen! Zeg maar dag tegen je rustige maaltijd die we met Bas zouden hebben, voor een keertje! ;-( !

Ookal wilde ik al een paar dagen om 19.00 de laatste voeding geven, de pups sliepen pas kort dus heb ik pas om 19.30 de voeding gegeven. Maar de meeste pups hebben we wakker moeten maken en die vielen dan ook in slaap boven de bak :o) ! Maar na een beetje “aandringen” hebben ze nog wel wát gegeten. Misschien was 4x eten tóch nog teveel voor ze 😉 . Na de brokjes heb ik geprobeerd of Ivy ze dan nog een keertje extra wilde voeden.

En toen ze allemaal lagen te slapen, dáchten wij Lubach te kunnen kijken met z’n 3en. Maar nee… Roodtje wilde écht niet slapen! Dus heeft ze Lubach met ons meegekeken 😉 . (Zie filmpje.)

Wat doe je als je als enige niét kunt slapen?

Ik ben echt IEDERE dag HEEL ERG aan het genieten!!! Nóg meer dan bij eerdere nestjes! (Dus lógisch dat ik schrok toen lisanne vandaag zei dat haar pups 6 1/2 week oud zijn en die van mij 6 weken! Rustig aan Lisanne ;o) !!!)