Maandag 26 september (40e dag)

Ik was om 7.15 samen met Niels wakker, maar omdat ik nog heel erg moe was (én geen ochtendmens ben) heb ik nog even geslapen tot 8 uur. Moet ik niét meer doen, dan loopt alles nét te laat :o) !!
Lisanne gebeld en afgesproken dat zij om 9.00 mijn pups zou ophalen met de fietskar. Dan zou ik met de auto met mijn honden komen. Het zou namenlijk verder de hele dag blijven regenen. Ik dacht dat ik dat wel zou halen, maar het gaf me tóch een enorme tijdsdruk! Maar… ik heb het gehaald! Kokslag 9 uur stond ik met de pups en Flora & Ivy buiten klaar.
Toen we allebei aankwamen, hebben we een stukje opgezocht in het bos waarvan we dachten dat daar geen poep zou liggen, want op het veld was het kletsnat!

Na ongeveer een half uurtje vielen de labjes in slaap. Die hebben we alvast in de kar geladen, terwijl de borders nog druk aan het rennen waren 😉 ! Na nog een kwartier gingen we weer naar mijn huis. Daar hebben we nog even wat zaken voor de Raad van Beheer geregeld. Maar Lisanne is zóóó snel met heel veel dingen, ik kon niet meekomen en raakte in paniek :o) !!! Ik heb het Lisanne niet laten merken, maar toen moest Niels het bezuren. Hij kwam mopperend naar beneden, nam een kop thee en ging bij de pups zitten. Nu kon ik éindelijk m’n ontbijt maken, een belangrijk telefoontje plegen en daarna alle pups voeden :o) !!! (Niet slim, weet ik, ik moet het ’s ochtends rustiger aan doen én ontbijten voordat ik vertrek!)

De labjes krijgen ’s middags de laatste dagen vers vlees, de borders dan juist brokjes. Wat schetste mijn verbazing: in het begin kon ik alles nog redelijk gescheiden houden, maar hoé eindigden de pups……. ? Bijna alle labjes bij de brokjes en bijna alle borders bij het verse vlees ;o) !!! (Zie filmpjes.)

Wachten op eten…
En het eten eindigd preciés andersom…

Ik ben trouwens sinds vanochtend begonnen om de pups te voeden met de grote rode stelling. Zo eten de pups rustiger, niet bij elkaar en weet ik hoeveel ze per pup gegeten hebben. Het ging prima, ze aten heel rustig! (Zie filmpje.)

Voor het eerst eten uit aparte bakjes.

Toen alle pups sliepen en alleen Donkerblauwtje nog wakker was, heb ik hem door de huiskamer laten lopen, zodat hij de andere pups niet wakker zou maken. Maar al vrij snel liep hij weer terug naar de ren en wilde hij dúidelijk weer ín de ren, terug naar z’n broertjes en zusjes!

Écht balen dat het zo regent vandaag, én de komende dagen óók nog! Omdat ik vanochtend op de labjes én de borders pas, merk ik wel dat de ren maar nét groot genoeg is voor álle pups. Bij Lisanne is de ren nét wat groter. Ik heb de pups liever buiten, dan hebben ze meer ruimte én rennen ze ook meer, zodat ze moeier worden. Dan hoef ik ze óók niet zo in de gaten te houden 😉 !

Omdat Tanja om 14.00 zou komen, mochten de pups even naar Lisanne toe. Om 16.00 belt ze, ze moet ploseling werken (een bevalling). Gauw heb ik mijn pups opgehaald en gelijk ons eten, dat had ik gevraagd, omdat koken moeilijk zou worden vandaag. (Natuurlijk had ik dit niét gevraagd als ik had gewéten dat ze moest werken ;o) !!!) Toen ik thuiskwam miezerde alleen maar, en omdat de pups de hele dag nog maar weinig buiten waren geweest, heb ik ze nog even in de tuin gelaten. Zo konden ze nog even lekker rennen en ravotten, én zo kon ík nog even stofzuigen en dweilen 😉 !

Om 18.30 kwam Dari gelukkig langs om mee te helpen voeden. De pups waren nog wakker en zo konden wij even rustig eten, voordat ik de pups weer moest voeden om 19.00.

Vanavond de wakkere pups weer door de kamer laten lopen. Al was het misschien niét goed om ze eruit te laten, want ze piepten/huilden écht om uit de ren komen :o) ! (Zie filmpje.)

Spelen in de woonkamer…

Om 21.45 werden de pups voor het laatst door Ivy gevoed en om 22.00 sliepen ze al allemaal, of althans ze lagen alvast rustig in de (verkleinde) ren!!!

De 2 blonde reutjes zijn écht wel rustiger dan de rest! Wat als gevolg heeft, dat zij ’s ochtends moeten wachten om uit de ren te mogen om bij Ivy te drinken. (Ik moet namelijk altijd éérst de pups met een washandje en water schoonmaken, omdat er wel plas (en soms poep) náást de grasmat ligt.)