Zondag 2 oktober (46e dag)

Het ís dat Bas ons om 8.30 wakker maakte omdat hij naar koor moest, anders hadden we volgens mij flink uit kunnen slapen. Toen wij namelijk om 9.00 naar beneden kwamen, werden de pups wakker van ons en de bak was schóón!!! (Zie filmpje.)

De ren blijft steeds schoner ’s ochtends.

De pups vanochtend weer naar buiten gedaan, ze verveelden zich. Toen de pups van Lisanne erbij kwamen om 10.30, gingen mijn pups nét slapen. Maar ja, die van Lisanne zaten natuurlijk vól energie! En Lisanne wilde juist dat haar pups hier gingen slapen, anders moest ze vóór de puppytest eerst nog naar huis en dan dus om 12 uur weer hier zijn. Helaas dachten haar pups er anders over, die gingen niet of nauwelijks slapen. Lisanne & ik hebben in die tijd gelukkig wél de vragen van de puppytest kunnen aanpassen hoe wij het zien.

Goeiemorgen.
dagvlog 46 voor de labjes, dagvlog 50 voor de borders.

De puppytest ging heel goed en rustig. Dari wilde graag meehelpen met het vullen van de test. Hij heeft zelfs hier geluncht, zodat hij óók bij de uitslag kon zijn! (Zie filmpjes.)

Guus.
Raava.
Zoë.
Lux.
Finn.
Lotus.
Woodie.
Bowie.
Aoibhe. (Eva.)
Yara.
Yuki.

De uitslag:
-Guus: evenwichtig/onderdanig;
-Raava: evenwichtig/tamelijk dominant;
-Zoë: onderdanig;
-Lux: evenwichtig;
-Finn: evenwichtig;
-Lotus: tamelijk dominant;
-Woodie: evenwichtig/tamelijk dominant;
-Bowie: onderdanig/evenwichtig;
-Aoibhe: onderdanig/evenwichtig;
-Yara: onderdanig/evenwichtig;
-Yuki: evenwichtig.

Omdat de pups om 13.00 sliepen, heb ik de pups om 14.00 pas eten gegeven. En weer aten ze niet heel entousiast.

Om 14.15 kwam de hele familie van Steenbergen. Gelukkig kon dit keer ook oudste dochter Julia ook meekomen. Het was weer erg leuk met ze, ze hebben zelfs ook weer met eea meegholpen! Bedankt!

Om 15.30 kwam Lisanne met haar pups en aanhang om naar de Uilenkamp te lopen. Ging al best weer een stukje beter! En er kwamen veel mensen aanlopen uit de huizen die bij het grasveld waren: goed voor de socialisatie 😉 ! (Zie filmpjes van José.)

Wandelen aan de lijn naar de Uilenkamp. (Deel 1.)
Uilenkamp. (Deel 2.)
Uilenkamp. (Deel 3.)
Uilenkamp. (Deel 4.)
Uilenkamp. (Deel 5.)
Uilenkamp. (Deel 6.)

Weer thuis gingen de pups gelijk slapen. Ze sliepen zó diep, dat we er een aantal hebben moeten wakker maken om 18.30 om te eten! Wéér aten ze belabberd en gingen vrij snel weer slapen. Daan paste voor een keertje op, zo kon ik verder gaan met mijn dagboek bijwerken.

Om 19.15. “moesten” we de pups alweer wakker maken. Om 19.30 zou er bij Lisanne namelijk weer vuurwerk zijn. Eerst dacht ik dat de pups dan overprikkeld zouden raken, maar toen Dari en Diede kwamen om ons op te halen, werden de pups langzaamaan wakker en leek dat wel mee te vallen.


Het vuurwerk afsteken ging weer erg goed met de pups. (Zie filmpje.)

De vuurwerkshow…

Toen we weer naar huis toe liepen kwamen we de moeder én oma van Dari tegen buiten. Ze zijn nog even mee naar ons huis gegaan, waar Dari even de ren kon showen, en waar hij al deze weken toch zo druk mee is geweest!

Wellicht één van de laatste keren dat Ivy voedt…

Héél erg lang hebben de pups ok weer niet geslapen, want om 21.15 hebben we de ren alweer open gezet naar de kamer.
Om 22.00 sliepen de pups al wel weer, ik had ze om 21.30 al (veel) gevoed. Maar omdat ik nog wel wat energie had om aan mijn dagboek te werken (wáár haal ik de energie eigenlijk vandaan;-), heb ik dat nog even gedaan voor een uurtje. (Boven kan dat niet, want daar kan ik nergens gaan zitten.)
Maar toen ik om 23.00 naar boven ging en zoals altijd nog even een kopje thee maakte, werden de pups wél wakker. Ik had het licht aangedaan! Heel erg snel ben ik naar boven gegaan. (Niet meer doen dus!)