Maandag 3 oktober (47e dag)

Omdat Niels geen wekker had gezet (nog steeds niet lekker), kon ik óók nog even verder slapen toen mijn wekker afging. Om 8.00 gingen de pups zachtjes spelen en zijn we er maar uit gegaan.
De pups hadden mijn “voertasje” van de bench afgetrokken ;o) , stelletje boeven!!!

De ochtendroutine dit keer anders gedaan: éérst de pups brokjes gegeven en daarná pas laten drinken bij Ivy. Nu aten ze wél iets beter de brokjes. (Dit houden we erin!)

Goeiemorgen.

De hele ochtend een béétje lopen stressen over hoe naar de school van Dari te gaan om 10.00. Om 9.15 kreeg ik te horen dat ik, door een roosterwijziging, pas om 10.45 kon komen.

Op de school van Dari (de Uilenburcht) was het érg leuk: de juf kwam weer in me naar boven! Dari was zó trots, écht heel leuk om te zien. In zijn klas was het behoorlijk rustig en kon ik heel wat uitleggen. In de klas van Manoa piepten de pups die in de bench zaten heel erg en kon ik niks meer vertellen. Daarom zei de juf dat ik ze los mocht/kon laten. Maar de pups gingen dús poepen en plassen op de grond. Dat gaf wat hilarteit, maar uiteindelijk was het nog wél leuk. (Gelukkig was ik goed voorbereid en had ik alles mee, van wc-papier tot een grote natte lap.) Leuk was ook, dat Niels op straat net voorbij wandelde. Zo kon ik gelijk uitleggen/laten zien wie de oma en de moeder waren!

Toen ik thuis kwam, hebben de pups tóch weer slecht gegeten en zijn vrij snel in slaap gevallen.
Nog éven geprobeerd of de pups nog wat wilden eten na het slapen, maar niet dus!

Donder kwam nog even de tuin in en heeft met de pups meegegeten. Hij trok zich niet veel aan van de pups, maar de pups vonden hem wél interessant! Ze keken écht zo naar de poes van: “Jij bent een rare pup!”. Echt heel mooi/leuk om te zien 😉 ! (Zie filmpje.)

Socialiseren met onze poes Donder.

Om 14.30 kwam Michelle (pupkoper) met haar moeder om op de pups te passen.
Om 15.25 kwam Dari me al halen om naar Lisanne te gaan. Alle pups in de kar en Dari mocht weer fietsen naar Lisanne. We moeten wél op Guus letten, die sprong uit de kar. (Gisteren ook al.) Toen bedacht ik me dat ik hem vast kan klikken, nu hij een oogje aan zijn halsband heeft.
Naar de Sperwerkamp lopen ging alweer een stukje beter dan gisteren! (Zie filmpje.)

3e Dag wandelen aan de riem.

Op de Sperwerkamp was het een drukte van jewelste met kinderen die ik vandaag in de klas heb gehad. (Zie filmpje.)

Spelen op de Sperwerkamp. (Deel 1.)
Spelen op de Sperwerkamp. (Deel 2.)

De kids vonden het fantástisch en wilden (bijna) allemaal in de puppyknuffel-appgroep. Was nog een intensief karwei, want alle moeders bellen, nummers opschrijven, vragen beantwoorden, mensen die hier thuis op bezoek kwamen om kennis te maken. Én Michelle wilde om 16.30 (natuurlijk) weer naar huis.
Toen we thuis kwamen werden de pups slapend uit de bakfiets gehaald en vielen in de ren in een diepe slaap.

Om 18.30 de pups gevoed. Éerst de brokjes in de grote bak gestopt, toen dat niet écht lukte, de brokjes op de grond gegooid. Ging een stuk beter.

Om 21.00 ben ik met alle pups naar buiten gegaan, in de tuin. Ze waren klaarwakker en verveelden zich. En Niels vond het even te druk om ze in de huiskamer te hebben, dús bedacht ik om met ze naar buiten te gaan. Zo konden ze gelijk socialiseren in het donker! Toen ze zo’n beetje waren uitgespeeld, ben ik “zit” met ze gaan oefenen. Ze begrijpen hierbij al steeds beter, dat ze niét moeten gaan springen, maar gaan zitten 😉 ! (Zie filmpje.)

Socialiseren: in het donker “zit” oefenen.

Om 21.30 ben ik met de pups naar binnen gegaan, daar heb ik de brokjes op de grond gegooid. Uiteindelijk hebben ze nog behoorlijk wat gegeten!

Om 22.00 sliep het hele spul en konden we naar boven toe!