Donderdag 9 juni (5e dag loops)

Omdat we niet zeker zijn hoever Ivy al in haar loopsheid is, én omdat Lisanne tóch al met Marley naar dierenkliniek Sleeuwijk gaat om het progesteron te laten meten, laten we (nu al) meteen ook bij Ivy het progesteron meten. We zijn tóch al onderweg, niet waar… 😉 In de auto vraag ik me opeens af of het op tijd is als ik het ECVO-onderzoek 24 juni doe, zoals ik al heb gepland. Ik bel de NLV meteen en krijg te horen dat het ECVO-onderzoek gedaan moet zijn vóór de dekking! (Dit waren we ons niét bewust, omdat we dit gewoon al eerder hadden gedaan toen!) En omdat we nog géén idee hebben wanneer de dekking van Ivy ongeveer zal zijn, moet het onderzoek dus éérder dan 24 juni! Ik heb stad en land afgebeld om nog een eerder plaatsje te kunnen krijgen, en na tig telefoontjes kunnen we dinsdag 14 juni terecht in Vorden (bij Ruurlo helemaal). Gelukkig, geregeld!!!

Wanneer de progesteronwaarde tussen de 4 en de 7 is, en hij dan snel stijgt, is de eisprong. Na 36 uur gaan we dan dekken.

De uitslag van de progesteronmeting is 0,2. Nog weinig dus, maar we weten natuurlijk nog steeds niét wanneer de loopsheid begon. We maken, op advies van Sleeuwijk, een 2e afspraak voor de progesteronmeting voor dinsdag 14 juni…