Donderdag 29 september (43e dag)

Vanochtend weer op tijd opgestaan! We kwamen beneden en de ren was zó schoon, dat ik de pups éigenlijk bijna niet heb hoeven schoonmaken!!! (Was voor het eerst!)

Goeiemorgen.
En ook Flora en Ivy spelen weer met elkaar.

Om 9.30 met Lisanne overlegd: ze komt meteen ontwormen. De eerste 3 pups gingen heel makkelijk (ze bleven een soort van doorslapen), de laatste 3 (waaronder Zoë) gingen wat lastiger (Gelukkig sliepen die ook nog wel een beetje).

Om 10.30 kwam Marjon weer. Heerlijk, ik ben weer bij met de was en de keuken, en ik heb eindelijk mijn dagboek op de computer bijgewerkt! (Ik liep al een paar dagen achter en dat geeft tóch een soort van druk :o) .)

Om 13.00 voer ik voor het eerst met “afgepaste brokken”. (75 gram per dag/per pup/per keer. Want ik denk dat ik 3x per dag blijf voeden.) Maar de pups aten maar de helft op, denk ik. Dus tóch maar naar 4x per dag?

Heerlijk als de pups in de tuin kunnen spelen, je hebt gelijk veel minder werk…

Om 13.15 moest ik bij de huisarts zijn, Niels paste op. De pups waren nog steeds in de tuin. Toen ik terug kwam van de huisarts, gingen de pups (buiten) slapen. Ik heb de deur open gezet en heb zelf óók even een oogje dicht gedaan: had ik écht even nodig!! Maar (zoals zo vaak) als je eenmaal gaat liggen, word je moeilijk weer wakker. Zo ook nu! Maar de pups die wakker kwamen gewoon naar binnen om bij mij te spelen. Handig, en het leuke/goede was dat ze nauwelijks ergens gepoept of geplast hadden! Goed hè?!?

Verder een rustige middag gehad. Gelukkig, want ik was echt erg moe!

Om 18.00 kwam Dari al binnen (want ik dacht dat ik nog steeds om 19.00 zou voeden): “Je zou toch om 18.00 voeden?” O ja, shit! (Wat goed van hem hè, volgens mij eten ze daar thuis nu ook zo, dat hij hier dan om 18.00 kan zijn 😉 !?) Hij vertelde ook nog dat Lisanne om 19.00 vuurwerk zou gaan afsteken.
Dus snel de pups voeden met Dari en om 18.45 naar Lisanne toe met de fietskar.
Het vuurwerk was écht wel luid, maar de pups waren niet écht onder de indruk! Raava was zelfs enthousiast en wilde héél erg graag naar het vuurwerk toe ;o) !! (Gelukkig was er een hekje dat haar tegenhield!) (Zie filmpjes.)

Vuurwerk afsteken bij Lisanne.
En daarna, thuis…

Toen ik met Dari weer terug naar huis fietste en de pups in de bench heb gestopt, hebben de pups héél erg lang geslapen!!! Héérlijk rustig: ze waren áfgepeigerd!!!

Om 21.45 heb ik de pups die nog niet wakker waren maar wakker gemaakt om ze te voeden. Anders zouden ze wellicht weer zo laat gaan slapen.
De pups sliepen inderdaad vrij snel nadat ik ze nog wat brokjes had gegeven en Ivy ze had gevoed. (En ze hebben doorgeslapen tot 8 uur! Da’s fijn, want Niels was niet zo lekker.)